logo111.gif logo.gif
 
 
 
 
Gölcük’te Tıbbi Cihaz Kullanıcıları Uyarıldı

Gölcük’te Tıbbi Cihaz Kullanıcıları Uyarıldı

  Bu haber 16 Aralık 2010, Perşembe 00:19:30 eklenmiştir. 301 kez okunmuştur.
Gölcük’te Tıbbi Cihaz Kullanıcıları Uyarıldı Gölcük’te Tıbbi Cihaz Kullanıcıları Uyarıldı

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kocaeli Bölge Tıbbi Cihaz Piyasa Gözetim ve Denetim Birim Sorumlusu Yaşar İşler ve Denetçi Osman Uluyol tarafından Gölcük Devlet Hastanesi’nde   “Tıbbi Cihaz Uyarı Sistemi” konulu seminer verildi. Semineri Başhekim Op.Dr.Resul Patan,  müdür yardımcıları, hekimler, hemşireler, satın alma ve muayene komisyon üyelerinden yaklaşık 40 kişi katıldı

 

Seminerde katılımcılara tıbbi cihazların satın alınması sırasında dikkat edilecek hususlar ile kullanımı sırasında ortaya çıkabilecek sorunlarda başvurulacak merciler hakkında geniş bilgi verildi. Avrupa Birliği Yeni Yaklaşım Direktifleri’nin anlatıldığı seminerde “üreticilerin sadece güvenli ürünleri piyasaya arz etmek zorunda olduğu” vurgulanarak 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hakkında şu bilgiler yer verildi: Ürünlere ilişkin teknik düzenlemeler, ürünlerin piyasaya arzında üreticilerin ve dağıtıcıların yükümlülükleri düzenlenmiştir. Söz konusu Kanun çerçevesinde; "Piyasaya arz edilecek yeni ürünlerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olması zorunludur. Üretici sadece güvenli ürünleri piyasaya arz etmek zorundadır. Teknik Düzenlemelere uygun ürünlerin güvenli olduğu kabul edilir. Bir ürünün, ilgili idari hükümler de dahil olmak üzere, özellikleri, işleme ve üretim yöntemleri, bunlarla ilgili terminoloji, sembol, ambalajlama, işaretleme, etiketleme ve uygunluk değerlendirmesi işlemleri hususlarından biri veya birkaçını belirten ve uyulması zorunlu olan her türlü düzenleme “teknik düzenleme” olarak belirtilmiştir. Yine bir ürünün güvenli kabul edilmesi için; ürünün bileşimi, ambalajlanması, montaj ve bakımına ilişkin talimatlar da dahil olmak üzere özellikleri; başka ürünlerle birlikte kullanılması öngörülüyorsa bu ürünlere yapacağı etkiler; piyasaya arzı, etiketlenmesi, kullanımı ve bertaraf edilmesi ile ilgili talimatlar ve üretici tarafından sağlanacak diğer bilgiler ve ürünü kullanabilecek risk altındaki tüketici grupları açısından değerlendirildiğinde, temel gerekler bakımından azami ölçüde koruma sağlaması gerekir.

 

Piyasa Gözetimi ve Denetimi çerçevesinde yapılan kontroller sonucunda, ürünün güvenli olmadığının tespit edilmesi halinde, öngörülen süre içinde ürünün güvenli hale getirilmesi için üretici uyarılmaktadır. Özellikle ithal ürünlerde, ürünün Tıbbi Cihaz Yönetmelikleri gereklerini karşıladığı, orijinal ambalaj bilgilerinin teknik düzenlemeye uygun olduğu ancak, sadece etiket ve kullanma kılavuzu bilgilerinin Türkçe olmadığı ya da eksik olduğu görülmektedir. Bu ya da benzeri uygunsuzlukların tespit edilmesi halinde birimizin bilgilendirilmesi gerekmektedir.




ETİKETLER : ,

Diigo Diigo Digg Digg Newsvine Newsvine Technorati Technorati
Del.icio.us Del.icio.us Facebook Facebook Reddit Reddit Jumptags Jumptags
Simpy Simpy StumbleUpon StumbleUpon Slashdot Slashdot Propeller Propeller
Furl Furl Yahoo Yahoo BlinklistBlinklist Google Google
 
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 
 
Emekli Başçavuş Gözaltına Alındı
Gölcük, Değirmendere'de İntihar Girişimi
Gölcüklü Genç İntihar Etti
Şaban Filiz Hastalığına Yenik Düştü
Emekli Polis İntihar mı Etti?
Kendisini Denize Atan Kadın, Son Anda Ku
Gölcük'te Satranç Turnuvası
Gölcük’te Kumar Baskını
Gölcük 2 Kavşağının Yapımına Başlandı
Gölcük’te İhale Çetesi Çökertildi
 
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
İlimizde ki Cinayetlerin Artış Nedeni Sizce Nedir?
Emniyetin Dikkatsizliği
Maddi Sorunlar
Ahlaki Yoksunluk
İlimizin Kozmopolit Yapısı
Diğer
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
Emekli Başçavuş Gözaltına Alın
Gölcük, Değirmendere'de İntiha
Gölcüklü Genç İntihar Etti
Şaban Filiz Hastalığına Yenik
Emekli Polis İntihar mı Etti?
Kendisini Denize Atan Kadın, S
Gölcük'te Satranç Turnuvası
Gölcük’te Kumar Baskını
 
TOKİ Gölcük Evleri 15 Temmuz&# ( 3817 )
Gölcük'te Yasak Aşk Cinayeti v ( 2582 )
Efe Tur’un Otobüsü Yandı ( 2333 )
Gölcük’te Fuhuş Operasyo ( 2202 )
Gölcük'te Fuhuş Operasyonu ( 2067 )
Değirmendere’de Kurşunla ( 1727 )
Gölcük'te Astsubay Dil Kaçması ( 1717 )
Gölcük’te Kaza: 1 Yaralı ( 1695 )
 
Gölcük Tarım Müdürü Aklandı
12 Yaşında Çocuğa Tecavüz Etmiş
 
 
 
    »  Genç Judocular Konya’dan Madalyalarla Döndü
    »  Kocaelispor’dan Acı Rekor
    »  Körfez FK Altınordu'yu Tek Golle Geçti
    »  Gebzespor Amatör Ligde Oynayacak!
    »  Darıca G.B. Son Dakikada Güldü
    »  Gölcük'ten Erken Mola
    »  Cirit Şampiyonu Kağıtspor’dan
©Ce-Se Web, Rek. Ajns. Hab. ve Bil. Hiz
Her hakki saklıdır.
Bu Site Ce-Se Web, Rek. Ajns. Hab. ve Bil. Hiz www.ce-se.com Tarafindan Hazirlanmistir.
Yeni Sayfa 1