Bu haber 26 Temmuz 2011, Salı 19:35:19
eklenmiştir. 4537 kez okunmuştur.
AK Parti'li meclis üyeleri ile Ercan Dalkılıç arasında ki yazılı açıklama düellosuna DP Dilovası İlçe Teşkilatı da katıldı
İŞTE DEMOKRAT PARTİ DİLOVASI İLÇE TEŞKİLATI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA;
Geçtiğimiz hafta Dilovası gündemine bomba gibi düşen “Dilovası AK Partili meclis üyelerinin paravan şirket kurmaları” ile ilişkin açıklamalarda bulunan Dilovası kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’a yaklaşık 2 hafta sonra Dilovası AK Partili meclis üyelerinden cevap geldi. Haber sonrasında yüzlerce Dilovalı, Demokrat Parti İlçe Teşkilatına akın etti. Akşam saatlerinde ise Dilovası DP İlçe yönetimi olağan üstü toplanarak Dalkılıç’ın arkasında olduklarını söylediler.
Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın yaptığı açıklama sonrası Dilovası’nda yer yerinden oynamış ve kamuoyu önünde Meclis üyeleri zor duruma düşmüştü. Bu olaylar sonrası Dilovası Ak Parti meclis üyeleri yaklaşık 2 hafta sonra açıklama yapmıştı. Açıklama sonrası yüzlerce kişi Dilovası DP İlçe teşkilatına gelerek Dalkılıç’a inancını ve sevgisini gösterdi. Akşam saatlerinde ise Dilovası Demokrat Parti İlçe yönetimi olağan üstü toplanarak açıklamayı değerlendirdi.
Konuyla ilgi olağan üstü toplanan Dilovası Demokrat Parti İlçe yönetimi İrfan Ertürk Başkanlığında toplandı. Toplantıya DP Dilovası Meclis Üyesi M.Sururi Tezcan’da katıldı. Büyük coşku içerisinde toplanan İlçe yönetimi Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın arkasında olduklarını söyleyerek Dilovası Ak Partili Meclis üyelerinin 29 mart 2009 seçimlerinden önce ve sonraki mal varlığını açıklanmasını istediler. İlçe Başkanı İrfan Ertürk “Meclis üyelerinin yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Çok acil bir şekilde meclis üyelerinin mal varlıklarını Dilovası kamuoyu ile paylaşmalıdırlar aksi takdirde yaptıkları açıklama sadece kağıt üzerinde kalacaktır, vicdanlarda ise her zaman sorgulanacaktır. Biz ve tüm Dilovası halkı biliyor ki Sayın Dalkılıç boş yere konuşmaz sadece şunu söylemek istiyorum Ercan Dalkılıç arı kovanına çomağı sokmuştur ve bunun gerisi de gelecektir kendisinin dediği gibi günü geldiğinde her şey konuşulacak” dedi ve daha sonra Dilovası DP İlçe yönetimi ortak bir açıklaması yayınladı.
Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın yaklaşık 2 hafta önce ortaya attığı iddialar Dilovası gündemine bomba gibi düşmüş halk, Meclis üyelerini sorgulamaya başlamıştı. Tüm bu olaylar yaşanırken meclis üyeleri sessizliğini korumuştu. Bazı iddialara göre ise meclis üyelerini AK Parti İl teşkilatı ciddi bir şekilde eleştirilmişti. Tüm bunlar yaşanırken Dilovası Ak Partili Meclis üyeleri Dalkılıç’ın açıklamalarından yaklaşık 2 hafta sonra açıklama yapmış ve Dilovası Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç’ın 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmasına rağmen Belediye mevzuat ve kanunlardan haberdar olmadığını da açıklamalarında yer vermişti. Merak edilen konulardan biri 2 hafta içerisinde yaptıkları bu açıklamalar acaba suçluluk psikolojisi mi yoksa kuyruk acısı mı bilinmez ama Ercan Dalkılıç’ın ortaya attığı iddialar da paravan şirket kurup bunlar üzerinden rant elde etmeleridir, Ercan Dalkılıç’ın konu üzerinde ki hakimiyeti ortadadır, tam bu nokta da ise tüm basından Dilovası Ak parti Meclis üyelerinin eğitim durumlarının incelenmesi gerektiğini gösteriyor. Tüm Dilovası halkı biliyor ki Ercan Dalkılıç makam sahibi iken değil olmadığı zaman da Dilovası halkının yanında ve yardımcısıdır, Bunu gören ve hisseden Dilovası halkı Ercan Dalkılıç’a her zaman saygı ve sevgi duymuştur. Dalkılıç’ın hiçbir zaman boş konuştuğuna şahit olunmadığı içindir ki yaptığı açıklama bazı kesimleri rahatsız etmiştir. Ve yine Ercan Dalkılıç’ın Temiz Siyaset Adına Yaptığı Bu Açıklamalar Dilovası’nın yararına ve faydasınadır. Artık hiçbir kimse haksız kazanç elde etmek için kendi halkını kullanmayacaktır.
Yapılan ve konuşulan bu iddialar açık bir şekilde ortadadır. Dilovası halkı şunu bilmelidir ki elde ki belge ve dokümanlar sadece Meclis üyeleri ile sınırlı değildir. Dilovası’nda ne oluyor ne bitiyor halkımız hepsini öğrenecektir. Kurucu Belediye Başkanı Ercan Dalkılıç günü geldiğinde konuşacaktır ve Temiz siyaset adına her şeyi yapacaktır. Ayrıca Dilovası Belediyesi hizmetine gelince bunlar ile de konuşulmaya başlanacaktır. Efendi olan (kendi etraflarında ki Efendiler ve hizmetkarlığını yaptıkları birkaç kişi hariç) ve kendilerinin de hizmetkar olarak nitelendiren Yerel yönetim, hizmeti sadece projeler ve resimler üzerinden göstermektedir bunların iş yapma kabiliyetleri geçen seneler ile ortadadır halk artık sizin yaptığınız gibi göz boyama siyasetine kanmayacaktır.
Saygılarımızla Dilovası Demokrat Parti İlçe Yönetimi.