Dilovası’nın batısında bulunan ve DYO sapağı olarak adlandırılan yerde yapılan kavşağın bitirilmesiyle birlikte bu sefer de ilçenin doğu girişindeki kavşağın yapımı için teknik çalışmalar başlatıldı.
Dilovası’nda batı köprülü kavşağın bitirilmesinden sonra bu seferde ilçenin doğu girişinde bulunan ve Çolakoğlu Sapağı olarak bilinen kavşağın yapımı için teknik çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın Dilovası’nın gelişmesi için önemli ve öncelikli projeleri arasında olan tamamlanması ile ulaşım büyük ölçüde rahatlamış, doğu kavşağının hizmete alınmasıyla birlikte artık D 100 Karayolu üzerindeki trafik lambaları kaldırılarak geçişler transit hale gelecek. Her yıl onlarca kazada ölümler, yaralanmalar ile maddi zararlar da önlenmiş olacak” dedi.
Belediye Başkanı Cemil Yaman yaptığı açıklamada, köprülü kavşakların ikisinin de hizmete alınmasıyla birlikte D100 Karayolu’ndan ilçeye giriş ve çıkışın rahatlayacağı gibi araç trafiğinin daha güvenli olacağını, olası kazaların yaşanmayacağını kaydetti. Yaman, “birinci projemiz olan Batı Kavşağının bitirilmesinden sonra hiç hız kesmeden bu seferde doğu kavşağının ihalesi yapılarak hizmete alınması için çalışmalar aralıksız yapılıyor. Her iki projenin hayata geçirilmesinde çok büyük özveri gösteren başta bölge milletvekillerine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine Dilovası halkı adına teşekkür ediyoruz. Dilovası’nın ulaşımı için önemli olan bu kavşakların yapımı ile birlikte bölge OSB’lerin, tüm transit geçişlerin, limanların, Körfez Geçiş Köprüsü’nün, O-4 Otoyolu’nun, D-100 Karayolu’nun birbirleriyle geçişleri ve artacak trafik yoğunluğunu çok uzun vadeli bir şekilde çözüme kavuşacaktır. Her iki kavşağımızın bitirilmesiyle ilçemizin giriş ve çıkışları daha güvenli ve emin hale gelecektir” dedi.