Bu haber 26 Aralık 2011, Pazartesi 23:31:21
eklenmiştir. 187 kez okunmuştur.
Topaca, Kocaeli'de ölümlü olup da faili meçhul kalan hiç bir olayın olmadığını belirterek, ölümlü bütün olayların aydınlatıldığını söyledi
Topaca, Kocaeli Valiliği Yüzüncü Yıl Toplantı Salonu'nda yapılan "2011 Yılı Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, emniyet, asayiş ve güvenliği sağlamanın en önemli devlet görevlerinin başında geldiğini söyledi.
Kocaeli'de huzur sağlanırken jandarma ve polisin hukuk sınırları içerisinde hareket ettiğini kaydeden Topaca, hedeflerinin insan hak ve hukukunu koruyarak, temel hak ve hürriyetlerin kullanımına engel olamayacak şekilde tedbir almak olduğunu bildirdi.
"İlimizde ölümlü olup da faili meçhul kalan hiç bir olay yoktur, ölümlü bütün olaylar aydınlatılmıştır" diyen Topaca, güvenlik güçlerinin olayları kısa sürede aydınlattığını, bunu yaparken de mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalıştığını bildirdi.
Son olarak geçen hafta Karamürsel'de bir kadının kaybolması üzerine hemen çalışmalara başlanıldığına ve olayın kısa sürede aydınlatıldığına dikkati çeken Topaca, "Olayları en kısa sürede aydınlattığımız takdirde kamu vicdanı rahatlayacak insanların da bireysel anlamda cezalandırma gibi bir anlayışı olmayacaktır" dedi.
Topaca, Kocaeli genelinde bu yıl 4 bin 887 asayiş olayı meydana geldiğine dikkati çekerek, olaylara ilişkin gözaltına alınan 7 bin 431 kişinden 730'unun tutuklandığını bildirdi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sayısının ise bin 837 olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:
"Operasyonda yakalanan kişi sayısı 3 bin 353'dür. Bunların 448'i tutuklanmıştır. Terörle mücadele konusunda ilimizde 11 aylık dönemde 36 operasyon yapılmıştı. Bu kapsamda yakalanan kişi sayısı 112'dir. Tutuklanan kişi sayısı ise 41'dir. Operasyonlarda 4,5 kilogram A-4 patlayıcı, 538 adet ruhsatsız tabanca, 1 ton 87 kilogram esrar, 229 kilogram eroin, 368 bin 19 kök kenevir bitkisi ele geçirildi ve imha edildi. Ayrıca 24 bin 951 uyarıcı hap, 661 bin litre kaçak akaryakıt, 2 milyon 285 bin 249 paket kaçak sigara ele geçirildi. Tarihi eserler konusunda ciddi operasyonlar yapıldı. Bu operasyonlarda deniz yıldızı fosili yakalandı. Bunlar Kahramanmaraş bölgesinden çıkartılmış bize getirilmiş. Dünyanın kuruluşundaki 3. ve 4. zaman diliminde yaşayan fosiller. Anadolu'nun tarihine bile ışık tutabilecek 22 adet deniz yıldızı fosili ele geçirildi. Ayrıca 16. ve 17. yüzyıllara ait 16 adet el yazması Kuranı Kerim ele geçirildi."
Topaca, 2011 yılında meydana gelen trafik kazalarında 114 kişinin öldüğünü, 4 bin 364 kişinin yaralandığını, 124 bin 852 sürücüye de 23 milyon 73 bin 381 lira ceza kesildiğini belirtti.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 3 bin 761 polis memurunun görev yaptığını dile getiren Topaca, "Polis sayısı yeterli midir- diye bir soru sorulacak olursa ülkemizde 1 polise düşen kişi sayısı ortalama 275, Kocaeli'de ise 388. Yani polis sayımız tam istediğimiz ölçülerde değil" diye konuştu.