Bu haber 21 Nisan 2010, Çarşamba 00:57:13
eklenmiştir. 440 kez okunmuştur.
Kocaeli Damızlık Birliğinden Tarım İl Müdürüne Hayırlı Olsun Ziyareti
Kocaeli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yönetiminden başkan Cemil Gülfen, başkan yardımcısı A. Ahmet Altın, muhasip Hayri Çelik ve sorumlu müdür Lütfiye Gülkayageçtiğimiz Cuma günü yeni Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni göreviniz hayırlı olsun dedi.
Birlik yönetimini çok sıcak karşılayan Tarım İl Müdürü illerde damızlık birliklerinin mutlaka olması gerektiğini ve birliklerin yaptığı çalışmalarla tarım ilçe müdürlüklerinin yükünü büyük ölçüde hafiflettiklerini, aynı zamanda yetiştiricilerin birlik sayesindedaha sistemli ve daha kazançlı bir şekilde hayvancılık yaptıklarını dile getirdi.
Birlik başkanı Cemil Gülfen, 1700 civarında üyeye sahip olan birliğin hızla büyüdüğünü ve yararlı faaliyetler yapmak için yeni projeler hazırladıklarını belirterek 2009 yılında Kocaeli genelinde yetiştiriciye 3-4000000 TL civarında destek çıkarttıklarını, soykütüğüne kayıtlı 12000 civarında anaç sığır olduğunu ve Kocaeli de hayvancılığın hızlı bir şekilde geliştiğini ifade etti.
Tarım İl Müdürü Abdullah Öztürk birlik yönetiminin ziyaretinden memnun olduğunu ve ellerinden gelen desteği vereceklerini belirti.