logo111.gif logo.gif
 
 
 
 
“Hayal’di”

“Hayal’di”

  Bu yazı 04 Haziran 2011, Cumartesi 16:39:56 eklenmiştir. 2451 kez okunmuştur.
Yazar : Lütfi ÖZYAPI
Ülkenin her köşesi fabrikalarla doldu taştı işsizlik hayal!


12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto



Ülkenin her köşesi fabrikalarla doldu taştı işsizlik hayal!

Baştanbaşa, Türk malı gemiler demir atıyor, demir alıyor limanlarımızdan!

Bankalarımız öz malımız! Halkı sömürmüyor! hâkim olmuş dünya finanssalına!

İhracatımız göz kamaştırıyor! İthalat çerez parası!

Cari açık da ne ki, ekonomi lügatimizde adı bile geçmiyor!

İşçi memnun, memur memnun, esnaf memnun, çiftçimiz memnun!

Köylümüzün ürettiği GDO’suz! Hormonsuz! Ürünleri tüketen halkımızın sağlık fışkırıyor yüzünden!

Hastane sayısının, yarı yarıya azaltılması söz konusu yeterince hasta yokluğundan.  Allahın işi görünmez kazalardan ve yaşlılık işte. Doktorlar işsizlikten unutmasın mesleklerini.

Hayır, da şer de Allahtan diyoruz, bu kadar kusur da doğaldır nihayet insanoğluyuz.

Okullarımızda sorunsuz eğitim, harç parası yurt parası sorunu olmadığı gibi zaten yoksul aile de yok ki fakir öğrenci olsun. Tembelliğe yer yok, 12 yıl eğitim zorunlu. Herkes üniversiteyi okusun kampanyasında devlet ve özel kurumlar öğrenciye teşvikte adeta yarış devam ediyor.  İlim elimizin altında üniversitelerimiz mümtaz bilim adamı yetiştiriyor, her gün bir buluş her gün bir yenilik.

Teknoloji üretiyoruz yarışırcasına içiyle dışıyla, yabancı markalı yabancı isimli ürünlerin esamisi yok ülkemiz-vatanımız Türkiye’de.

Yerli malı yurdun malı her vatandaş bunu böyle bilmeli eğitimi ile büyüdüğümüzden, yerli cep telefonu, yerli saat, yerli otomobil, yerli hızlı tren, ürettiğimiz kullandığımız sattığımız hepsi de yerli. Bu nedenle bir kuruş paramız dışarıya gitmiyor. 

Ürettiğimiz sattığımız kullandığımız Türk teknolojisi Türk işçisinin emeği A’dan Z’ye otomobiller, askeri ve sivil amaçlı gemiler, askeri ve sivil amaçlı uçaklar, kendi imalatımız hızlı trenlerin dolaştığı çelik raylarla örülü yurdumuz Anadolu baştanbaşa!

Ekonomi bütün organları ile katma değer yaratan iş hacmine sahip olduğu için çalışacak eleman yetersizliğinden dışarıdan yabancı göçmen işçiler arıyoruz.

Herkesin işi var! Herkesin aşı var, üstüne ballı muz kaymaklı tatlı var ki var!

Adalet de ne ki herkes o kadar adil o kadar adil ki, adliyeler adeta sinek avlıyor!

Anarşi, terör kelimelerini sildik lügatimizden. Yüksek ve kaliteli eğitimimiz sayesinde ne etnik köken ne siyaset kavgası var.

Halk, en sıcak duygularla kaynaşmış! Her kes herkesle can ciğer kuzu sarması adeta uçuyor mutluluktan.

( …)

Hep siyasetçiler satacak değil ya, yukarıda HAYAL sattım sizlere, kusura bakmayın yani….

Seçimlere sayılı günler kala her taraf seçim afişi.

Bolu tüneli “hayaldi gerçek oldu” yanıltmasından,

“yerli uçağımız göklerde” yalanına kadar ne ararsan var o afişlerde.



YANILTMA;

siyasette seçmenlere en kolay ve en çok kullanılan yanıltma yöntemi ile kandırmadır. Siyaset lügatinde buna ikna etme diyorlar. Oysa bu kandırmanın dik alasıdır.

AKP iktidara geldiğinde yapımı devam eden projelerden tamamladıklarını tamamen kendine mal ederek bu yanıltma ve aldatma yöntemine başvurması insanların unutkanlığı üzerinedir. Yani bir çeşit aptal yerine koymadır.

Misal mi lazım..

Bolu tüneli projesi başlaması 1992, dir.  İlk uçağımız; 1938 yılında Türkiye`nin ilk uçak fabrikasında Nuri Demirağ tarafından üretilen Nu D.36 ve Nu D.38 uçakları, hızları ve uzun mesafe kat etmeleriyle bütün dünya havacılarının ilgisini çekmeyi başar ta o yıllarda.

Demek ki neymiş gerçekte daha önce yapılabilmiş olanları yok sayarak halkı yanıltmak ve aldatmak yalnız bu AKP sayesinde gerçek oluyor.

İktidar partisi AKP’nin “hayaldi gerçek oldu” sloganına konu olanların hiç birisi sıfırdan başlanıp bitirilen işler değildir.

Birincisi;  ya yazılmış çizilmiş karar alınıp başlanmış, ya da yarım kalmış projelerdir. Bunları biz yaptık diye geçmişini yok saymak kendine mal etmek HALKI BU DENLİ YANILTMAK hayaldi gerçek oldu dedirtmek zorunda bırakıyor bizi.

İkincisi; o çok övünülen çift yollar, hatırlayın şehir içlerinde bir çok şehirde zaten vardı. Öncelikli zaruret arz eden yerlerde ve tırmanma yokuşlarında çift yollar yapılıyordu. İstanbul İzmir yolu öncelikli olarak çift yol kapsamında yapımı devam ediyordu. 9 yıllık iktidarda büyük çoğunluğu mevcut yollar genişletilerek çift (duble) yapılması zorunluydu ve zorunlu yapılanları reklam konusu yapmak eskiden hayaldi AKP sayesinde gerçek oldu…

Siyasi partiler halka en iyi hizmeti sunmak için iktidar olurlar.

A’dan Z’ye (eskiden tüyü bitmedik yetimin hakkı denen) kamu mallarının, kamu yararına mıdır değil midir, konuşulup müzakere edilemeden haraç mezat satılması, en karmaşık bölgedeki sınırlarımızın mayından temizlenme bahanesi altında İsrail gibi şaibeli bir devlete 47 yıllığında kiraya verilme teşebbüsü yetmedi. Meclis alt komisyonuna taslak olarak sunulduğu bazı basın organlarında yer alan; devletin elinde ne kadar gayrimenkul, bina arazi varsa satılması. Ve hatta kamu personelinin kiralık binalarda çalışmasını kapsayan böyle bir taslağın beklediğini okuyunca, yakında ormanların nehirlerin satılması veya kiraya verilmesi de söz konusu olursa şaşmayın.

AKP nin dış siyasi icraatlarına burada hiç girmiyorum. Sadece bir hatırlatma yapayım.

Irak geri dönebilir mi?

Öyle bir anlayış öyle bir siyaset ki, hadi birinci dönem duymadın göremedin anlamadın. İkinci dönemde bitti. Yine olanları yaşananları görmemişsen duymamışsan aklın almamışsa testi kırıldığında duysan da görsen de anlasan da geri dönülmez bir yoldasın artık. Yeni bir Türkiye kurmanın zorluğunu “Kurtuluş (İstiklal) savaşını hatırlayın.

 

Bizi ya masada aldatırlar ya aldatırlar. Yunanistan’ı tekrar NATO’ya almak için kabule yanaşmayan Atatürk milliyetçisi demokratları 12 Eylül 1980 de olduğu gibi bulabilirlerse bir Kenan Evren gibi darbe yaptırırlar

Biz büyük bir ülkeyiz. Büyük lokmayız. Avrupa bizi yutamaz, hırpalar sadece.

Ama Amerikan projesi (BOP), İngiliz siyaseti ve AB desteği ile teokratik kafalı sivil mürtecileri iktidar yapar Kenan Evren olmak istemeyen askerleri günümüzdeki gibi harcarlar. Milleti de kendi ayağına kurşun sıkan cahil durumuna düşürürler.

 

Ne bolu tünelini konu alan “kamyoncu reklamı” ne de “yerli uçağımız göklerde” yanıltması aldatmasın sizi.

Hayaldi gerçek oldu denenlerin hiç birisi hayal değildi. Gerçekte planlanan, projelenen, yapımı devam eden eserlerdi ve aslında geçmişi yok saymak, inkâr etmek hayaldi AKP siyasi anlayışı sayesinde gerçek oldu…

 


Diigo Diigo Digg Digg Newsvine Newsvine Technorati Technorati
Del.icio.us Del.icio.us Facebook Facebook Reddit Reddit Jumptags Jumptags
Simpy Simpy StumbleUpon StumbleUpon Slashdot Slashdot Propeller Propeller
Furl Furl Yahoo Yahoo BlinklistBlinklist Google Google
 
YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!


Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 

Diğer Lütfi ÖZYAPI Yazıları
 
 
Lütfen haber arşiv tarihi seçiniz.
 
İlimizde ki Cinayetlerin Artış Nedeni Sizce Nedir?
Emniyetin Dikkatsizliği
Maddi Sorunlar
Ahlaki Yoksunluk
İlimizin Kozmopolit Yapısı
Diğer
Diger anketlerimiz için tıklayın...
 
 
    »  Genç Judocular Konya’dan Madalyalarla Döndü
    »  Kocaelispor’dan Acı Rekor
    »  Körfez FK Altınordu'yu Tek Golle Geçti
    »  Gebzespor Amatör Ligde Oynayacak!
    »  Darıca G.B. Son Dakikada Güldü
    »  Gölcük'ten Erken Mola
    »  Cirit Şampiyonu Kağıtspor’dan
©Ce-Se Web, Rek. Ajns. Hab. ve Bil. Hiz
Her hakki saklıdır.
Bu Site Ce-Se Web, Rek. Ajns. Hab. ve Bil. Hiz www.ce-se.com Tarafindan Hazirlanmistir.
Yeni Sayfa 1